Zeeuwse Klimaatweek (Maandag 31 oktober tot en met zondag 6 november 2022)

CO3 Campus vertoont in de Zeeuwse Klimaatweek de film STRAF op groot scherm in hun mooie auditorium. De film is Een co-productie van het Lectoraat Nieuwe Economie, Avans Hogeschool en Peerfilm. Ronde 1 is vrij toegankelijk. Om mee te kunnen doen aan de discussie bij ronde 2 is aanmelden verplicht. Doe je mee? Meld je snel aan.

Programma, vrijdag 4 november:

Ronde 1

  • 10:30 vertoning van de film STRAF
  • Op groot scherm in het auditorium van de CO3 Campus in Terneuzen
  • Vrije inloop (wij stellen koffie beschikbaar)

Ronde 2 (aanmelden verplicht via een mail naar alexander@co3campus.nl)

  • 15:00 uur ontvangst met koffie
  • 15:15 uur vertoning van de film STRAF
  • 15:45/16:00 einde film, start discussie (OF er komt nog een van de makers live hier de discussie leiden OF we krijgen stellingen opgestuurd) waar we mee aan de slag kunnen.
  • 16:00-17:00 drankje na voor genodigden (die zich hebben aangemeld).

STRAF

Stel je voor: in 2029 stelt de overheid handelen in strijd met de Sustainable Development Goals (de SDG’s oftewel de duurzaamheidsdoelen) strafbaar. In de film ‘Straf’ onderzoeken filmmaker Kees-Jan Mulder en Lector Nieuwe Economie Godelieve Spaas wat de gevolgen kunnen zijn van dat besluit. Wie zitten dan in de gevangenis? Wat hebben ze gedaan? En gaat straffen helpen om de doelen te realiseren?  We zien vier vrouwen die om heel verschillende redenen vastzitten. Wat dreef hen tot die daden, hebben ze achteraf spijt of juist niet, en wat zijn hun plannen over hun leven na de straf?

Met de film agenderen de makers (Isolde Sprenkels, Ine Mols, Carla Bakker en Godelieve Spaas) een gesprek over hoe we de SDG’s willen realiseren. Zijn dwang en regels de beste weg? Of kan het anders? Hoe ingrijpend zijn de veranderingen die van ons gevraagd worden? En wat is nodig om het systeem bij de wortels aan te pakken? Spaas en Mulder confronteren de kijker met persoonlijke en intieme reflecties op deze vragen en geven zo spiegels om als kijker met jezelf en elkaar in gesprek te gaan.

Zeeuwse Klimaatweek

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland en dus ook Zeeland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen.

Om nóg meer Zeeuwse burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat heeft de ZB het initiatief genomen om van 31 oktober t/m 6 november de Zeeuwse Klimaatweek te organiseren. Ze doen dat samen met organisaties en bedrijven in Zeeland. We sluiten hierbij perfect aan bij de Landelijke Klimaatweek die in diezelfde week plaatsvindt.