Workshop klimaatkunst voor op kantoor

Zeeuwse Klimaatweek; Doe je mee op maandag 30 oktober van 9.00-12.00? meld je aan door een e-mail te sturen naar jose@co3campus.nl (maximaal 12 deelnemers)

We gaan deze ochtend binnen de thema’s “Klimaat en duurzaamheid” aan de slag om een schilderij te maken voor bij jou op kantoor. CO3 Campus zorgt voor koffie, schilderdoeken, verf en andere dingetjes. Uiteraard wordt deze workshop verzorgd in onze meest inspirerende ruimte het “Bos”.

Heb je iets dat je graag wil hergebruiken (in het kader van de circulaire economie) en het toe wil voegen aan jouw kunstwerk? Neem het mee!

De wereld van Zwerfvuil

KLEAN heeft ‘de Wereld van Zwerfvuil’ tentoongesteld in het IJ van Amsterdam, in de Waal bij Nijmegen tijdens de vierdaagse, tijdens de Wereldhaven dagen in Rotterdam. Verder nog in Dordrecht, Vlissingen en Terneuzen (Nu nog te zien bij CO3 Campus).

Dit beeld is door Peter Smith, oprichter van KLEAN, uit eigen beweging gemaakt. Hij had het sterke vermoeden dat zwerfafval in de voedselketen werd opgenomen. Dus stapte hij naar de media. Hoe hij ook bonkte op de poorten van de media, die poorten bleven dicht. Zwerfafval was geen thema, het werd niet eens gezien als een milieu probleem. Hij vroeg ook Greenpeace om hulp. Ook zij vonden het geen destijds geen noemenswaardig probleem en waren niet van plan er aandacht aan te besteden.

Zo is het KLEAN gelukt om zwerfafval die status te geven die het nodig heeft, namelijk die van een milieu-probleem.

Zeeuwse Klimaatweek (30 oktober tot en met zondag 5 november)

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland en dus ook Zeeland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen.

Om nóg meer Zeeuwse burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat heeft de ZB het initiatief genomen om van 30 oktober t/m 5 november voor de tweede keer de Zeeuwse Klimaatweek te organiseren. Ze doen dat samen met organisaties en bedrijven in Zeeland. Ze sluiten hierbij perfect aan bij de Nationale Klimaatweek die in diezelfde week wordt