Op 15 april 2023 deden docenten van de ICT- en media opleidingen in Terneuzen mee aan de marathon van Zeeuws-Vlaanderen. Naast de deelname aan de marathon hebben alle opleidingen en het leerwerkbedrijf stichting Innovision Solutions regionale partijen betrokken bij verschillende acties om geld in te zamelen voor het KIKA-Kankerfonds. Onderstaand worden de acties toegelicht.

 

Foto vijfdaagse

Om geld in te zamelen is er een ‘foto vijfdaagse’ gehouden. Studenten van de ICT– en media opleidingen konden hier aan meedoen door een bijdrage te geven van €5 euro. Aan de hand van de onderwerpen die per dag via de mail kenbaar zijn gemaakt moesten deelnemers zelfgemaakte foto’s op social media onder een bepaalde “#” delen. De mooiste foto per dag is uitgeprint en is in de werkruimte/ het lokaal van IVS opgehangen.

 

FIFA 2023 toernooi

De studenten van de ICT- en media opleidingen hebben een FIFA-toernooi georganiseerd. Voor een bijdrage van €10 konden studenten een hele middag verschillende wedstrijden spelen. Bij een toernooi horen natuurlijk prijzen. De prijzen werden aangeboden door Domino’s Pizza in Terneuzen in de vorm van verschillende arrangementen. Deze arrangementen werden gegeven aan de drie beste spelers van het toernooi. Daarnaast kreeg iedere deelnemer bij de inschrijving een gratis pizza en hebben we naast veel plezier ook samen lekker pizza gegeten.

 

Heel IVS bakt

In maart is er een dag georganiseerd met als titel ‘Heel IVS bakt’. Docenten en studenten hebben lekkere dingen, zoals gebak en koeken, gemaakt om te verkopen voor het goede doel. Zo zijn in de ochtendpauze verschillende baksels verkocht. In de grote pauze heeft een collega zelfgemaakte verse tomatensoep verkocht. Eind van de dag zijn de drie studenten met de mooiste en lekkerste baksels blij gemaakt een cadeaubon van bakkerij Risseeuw tijdens een officiële prijsuitreiking.

 

Marathon shirts

We hebben alle betrokken partijen bij onze opleidingen gevraagd een bijdrage te leveren aan het goede doel. Door een bijdrage te leveren aan onze actie verwerken we hun logo’s op de shirts waarin docenten de marathon gaan lopen. Afgelopen week hebben studenten van de opleiding Mediavormgever samen met Miriam Beeke van het Zeeuws Atelier een hardloopshirt verdeeld in verschillende afdrukzones. Deze zones zijn ingedeeld in klein, medium of groot. De groottes van de zone zijn gekoppeld aan een bepaald bedrag. Voor een kleine zone werd een minder groot bedrag gevraagd dan voor een grotere zone. Op basis van het gegeven bedrag is de plaats op het shirt bepaald. Gisteren was ik samen met de voorzitter van IVS en een aantal mediavormgeving studenten te gast bij de CO3 Campus in Terneuzen. Hier hebben ze het Marathon T-shirt onthult. CO3 Campus had een mooie positie op het shirt.

 

Sponsorloop

Als afsluiting van alle bovengenoemde acties zal er een sponsorloop met alle eerstejaars studenten van de ICT- en media opleidingen in Terneuzen plaatsvinden. De sponsorloop werd op woensdagmiddag 5 april gehouden. Stichting Innovision Solutions zal de route door Terneuzen uitstippelen.