De studenten van de opleiding ICT support niveau 2 van Scalda in Terneuzen zijn de afgelopen maanden bezig geweest met een mooi innovatieproject in de CO3 Campus. In dit project werken de studenten aan ‘huizen’. Elk huis is een vooraanzicht waar moderne technische toepassingen in verwerkt zijn. Denk hierbij aan internetverbinding, slimme lampen, spraak gestuurde bediening en het meten van de temperatuur en luchtvochtigheid in huis. Uiteraard is er ook aandacht geweest voor duurzaamheid en is de straat ingericht met zonnepanelen en is er zelfs een echte elektrische auto aanwezig.

Door middel van het praktijkgerichte onderwijs passen de studenten direct hun kennis toe in een bedrijfsmatige leeromgeving. Ze werken samen met toekomstige werkgevers en leren hoe belangrijk samenwerken is. Het project is een samenwerking tussen organisaties en bedrijven uit de regio. De samenwerkende partners hebben materiaal, lessen en workshops verzorgd. Ook de CO3 Campus heeft haar rol gepakt als centrum voor samenwerken, leren en creëren.

Voor de eindpresentatie hebben ze een straat gebouwd en de huizen gepresenteerd. Tijdens de eindpresentatie is de straat officieel geopend en kregen alle partners een rondleiding met uitleg van de studenten.

De succesfactor komt vooral door de samenwerkingen. Studenten werden uit de schoolomgeving gehaald en mochten bij een echt bedrijf aan de slag gaan. Middels dit project zijn alle drie de Co’s van de CO3 Campus aan bod gekomen;
– Samenwerkingen tussen studenten, maar ook met de betrokken organisaties. (Co-work)
– Niet alleen de studenten hebben veel geleerd, maar ook de partners. (Co-learn)
– Gezamenlijk tot een mooi eindresultaat gekomen middels de straat van de toekomst, daadwerkelijk gecreëerd bij de CO3 Campus (Co-work)

Juist deze kruisbestuivingen wil de CO3 Campus tot stand brengen. Bent u ook op zoek naar samenwerkingen, samen leren en samen creëren? Neem contact op en wij maken graag een afspraak!